tisdag 15 maj 2012

Oj

Igår när vi kom hem möttes jag och Timmy av en udda syn...

Vår studsmatta hade blåst upp på vedboden...

:

Efter att vi begrundat den så gick vi till grannen och fika och hämtade rabarber..

De blev två pajer(mums) samt Rabrbermuffins...

Rekommenderar dem starkt!!

Här kommer receptet



Muffinssmet:

•150 g smör

•2 dl strösocker

•3 st ägg

•1 tsk bakpulver

•1 tsk vaniljsocker

•1 tsk malen kardemumma

•2.5 dl vetemjöl

Rabarber:

•ca 150 g (3-4 dl) rabarber

•0.5 msk vetemjöl

•ev. 2 msk strösocker

Utrustning du behöver:

•elvisp

•20 st bakformar

Gör så här:

Skär upp smöret och lägg i en bunke. Häll på sockret och låt stå framme i rumstemperatur en stund så att smöret blir mjukt.



Sätt ugnen på 200°C. Vispa smör och socker med elvisp till en jämn smet.



Tillsätt äggen, ett i taget och vispa med elvisp ca 5 sek för varje ägg till en fluffig smet.



Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kardemumma och vispa till en jämn smet, ca 5 sek med elvisp.



Tillsätt vetemjölet och vispa till en jämn smet, ca 5 sek med elvisp.



Skala rabarbern och skär i små bitar, ca 1 cm. Strö över mjölet och om rabarbern är extra syrlig (oftast på försommaren) så kan man även strö på socker och blanda runt så det fastnar på rabarbern. Tar man socker kan det vara lättare att blanda runt i en skål.



Tillsätt rabarbern och blanda ihop med smeten. Använd en sked eller lägsta hastighet på elvispen.



Klicka ut smeten i bakformar.



Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 15 minuter. Låt svalna under bakhandduk.




Inga kommentarer: